1- Dijital Pazarlama ağınızı dünyanın sınırları kadar genişletebilirsiniz: Mevcut satış ağınızla Türkiye’yi kapsıyorsanız işler yolunda demektir, Ortadoğu’yu da içeriyorsanız işler oldukça iyi demektir. Fakat biz daha geniş bir kapsama alanından söz ediyoruz. E-ticaret sayesinde bırakın şube açmayı, henüz görmediğiniz ülkelere bile uzanabilirsiniz. Zira e-ticaretin sınırlarını coğrafya değil, internetin erişim alanı belirler.
2- E-ticaretin başlangıç maliyeti çok düşüktür: Perakende mağazacılık yaparken, işe satış yapmaya uygun bir yerde kiralanacak düşük fiyatlı bir yer aramakla başlarken ve mağazanın elemanları ile birlikte satışa hazır olması milyarlarca liraya, aylarca zamana mal olurken, bir e-ticaret sitesi açıp satışa başlamanın maliyeti, kargo, pos ve banka entegrasyonları dahil, 7.500 ila 10.000 TL+ arasında değişir (ihtiyaç varsa fotoğraf çekimi ve içerik gibi maliyetleri bunun dışında hesaplamalısınız.)
3- 7/24 satış yapabileceğiniz bir mağazanız olur: Evet insanlar yılın 365 günü, günün 24 saati cep telefonları ya da bilgisayarları üzerinden internette dolaşıyor. Bu gezinti sırasında dolaştıkları yerlere koyduğunuz tabelalarla ilgilerini çekmeyi başarırsanız, pekâlâ gecenin bir yarısı satış yapabilirsiniz. Üstelik bu iş için satış elemanlarınıza fazla mesai ödemeniz gerekmez.
4- Vitrininizi istediğiniz sıklıkla değiştirir, dilediğiniz kadar kampanya yapabilirsiniz: Mevcut mağazalarınızda vitrini her sezon değiştiriyor ve bu dönemlerde kampanya yapıyorsanız bu kayda değer bir başarıdır. E-mağazanızda ise vitrini istediğiniz sıklıkta değiştirebilirsiniz. Hatta vitrini kullanıcı profiline göre kişiselleştirebilirsiniz. Sitenizi bir kez ziyaret edip, belli ürünleri incelemiş bir ziyaretçiyi ikinci gelişinde, daha önce ilgilendiği ürünlerin alternatifleri ve onlarla ilgili kampanyaları duyurarak karşılayabilirsiniz. İlgi ve ihtiyaca uygun pazarlamamanın, satın alma kararı üzerindeki olumlu etkisini çok iyi bildiğinizden kuşkumuz yok.
5- E-ticaret ile müşteri memnuniyeti sağlamak çok daha kolaydır: Müşteriler hatırlanmaktan ve özel ilgi görmekten hoşlanır. Gerçek bir mağazada marka sadakati düzenli müşteriler ve onları tanıyan satış elemanları arasında kurulan kişisel ilişkiye bağlıdır. Oysa e-ticarette sitenizi bir kez ziyaret eden herkesi -alışveriş yapmamış olsalar bile- inceledikleri ürünler üzerinden tanıyabilir, ilgilendikleri ürünlerle ilgili onlara yeni teklifler götürebilir, kampanya dönemlerini hatırlatabilir, alışveriş kuponları ile alışverişi cazip hale getirebilirsiniz. E-ticaret danışmanlığı konusunda bizimle görüşebilir ve daha fazla bilgi alabilirsiniz.

6- Bilinçli tüketici karşılaştırma yapmadan satın almak istemez, e-ticaret buna olanak verir: Rekabet, iyi bir ürün için bir avantajdır, yeter ki eşit koşullarda yapılsın. Ürün ve hizmet kalitesi açısından üstün olduğunuz ancak yeterince reklam yapamadığınız için rekabet edemediğiniz markalarla, dijital dünyada eşit şartlara sahip olursunuz. Avantajlı bir ürün ya da hizmet sunuyorsanız müşteriniz bunu kendi gözleriyle görür, satın alma kararını iç rahatlığı ile verir. Müşterinizle bu sayede kurulan bir ilişki hızla marka sadakatine dönüşebilir.
7- Güvenilir ve güncellenebilir bir müşteri veritabanına sahip olursunuz: Kullanıcılar e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken doğru isim ve iletişim bilgileri verir. Bu da sizin için güvenilir bir veritabanı anlamına gelir. KVKK kurallarına uygun bir şekilde iletişim kurabilirsiniz.
8- Normalde mağazanıza girmeyecek müşteriler bile e-mağazanızda kolayca dolaşabilir: Bazı tüketiciler, bazı mağazalara girmekten hoşlanmaz. Örneğin bir erkek için bujiteri, iç çamaşırı, mutfak eşyası alışverişi yapmak zordur. Karar veremedikleri için mağazada amaçsızca dolaşırlar ve satış elemanlarının yardım taleplerinden yorulup bazen alışveriş yapmadan mağazadan ayrılırlar. Ya da bir kadın, inşaat malzemeleri satan bir mağazanın binlerce ürün içeren rafları arasında kolayca yolunu kaybedebilir. Oysa bir e-mağazada herkes aradığı ürünü bulana kadar, satın alma kararı için üzerinde baskı hissetmeden serbestçe zaman geçirebilir. İhtiyaç duyan ziyaretçilerinize Chatbot (Sohbet Robotu) ile danışmanlık verebilirsiniz.
9- Aynı anda binlerce sipariş alabilirsiniz: Belli ürünler için belli sezonlarda ya da kampanya dönemlerinde mağaza yoğunlukları daha fazla satış elemanı gerektirir, hatta bu yoğunlukta rahat alışveriş edemeyen müşteriler mağazadan uzak durabilir. E-mağazanızı ise günün herhangi bir saati binlerce kişi aynı anda birbirini rahatsız etmeden ziyaret edip, alışveriş yapabilir.
10- E-mağazanın reklamını yapmak, reklam harcamalarını ölçmek çok daha kolaydır: Dijital pazarlamanın en büyük avantajlarından biri çok geniş bir kitleye ulaşabilmekse, diğeri ulaştığınız insanları sayısal olarak bilmektir. Arama motorları üzerinden rastlantısal olarak sitenize gelecek yoğun trafik bir yana, sosyal medya platformları ve e-ticaret sitelerini kullanarak mağazanıza müşteri çekebilir ve günün sonunda kaç taşla, kaç kuş vurduğunuzdan emin olursunuz.
Yaklaşık 5 senedir keyifle yönettiğimiz ve başarı hikayesi oluşturduğumuz e-ticaret projelerinden bir örnek vermek isteriz. www.thalia.com.tr linkinden detayları inceleyebilirsiniz. Tüm bu maddeler için e-ticaret danışmanlığı konusunda görüşmek isterseniz, bizlere ulaşabilirsiniz.