Hesap Tabanlı Pazarlama (ABM), kaynakları bir pazardaki bir dizi hedef hesap üzerinde yoğunlaştıran bir pazarlama stratejisidir.
HESAP TABANLI PAZARLAMANIN İLK 5 FAYDASI
1. Temiz Yatırım Getirisi Sağlar
Etkili ABM, net iş sonuçları sağlar. 2014 ITSMA Hesap Tabanlı Pazarlama Araştırması, diğer pazarlama girişimlerine kıyasla, ABM’nin herhangi bir B2B pazarlama stratejisi veya taktiğinin en yüksek Yatırım Getirisini sağladığını ortaya koydu.
2. Kaynak İsrafını Azaltır
ABM çok hedefli olduğundan, pazarlamacıların kaynaklarını verimli bir şekilde odaklamalarına ve özellikle hedef hesaplar için optimize edilmiş pazarlama programları çalıştırmalarına olanak tanır.
3. Kişiselleştirmeyi ve Optimizasyonu Mümkün Kılar
Hesap tabanlı pazarlama taktikleri, mesajlarınızın ve iletişimlerinizin belirli hesaplarla kişiselleştirilmesini, böylece kampanyalarınızın bu hedef kitlelere uymasını sağlar. Hedeflenen müşterilerin, özellikle kendilerine yönelik içerikle ilgilenmeleri daha muhtemeldir.
4. İzleme Hedefleri ve Ölçümü Açıktır
Kampanyaların etkinliğini (e-posta, reklam, web veya etkinlikler) analiz ederken, çok geniş bir ölçüm kümesi yerine daha küçük bir hedef hesap kümesine baktığınız için net sonuçlar çıkarmak daha kolaydır.
5. Satış Hizalaması Daha Kolaydır
ABM, satış ve pazarlamayı uyumlu hale getirmenin en etkili yollarından biri olabilir. Öncelikle, bir ABM programı yürüten pazarlamacının, satış açısından çok benzer bir zihniyet ile çalışması (hesaplar açısından düşünmek ve onları nasıl hedefleyeceğini belirlemek),ve onlardan gelir elde etmesi çok daha kolaydır.
ABM’Yİ UYGULAMAK İÇİN 8 ÖNEMLİ ADIM
- Doğru hesapları seçin.
- Pazarlamaya uygun hedef hesap satışına odaklanın.
- Hesaplar hakkında derinlemesine bilgi edinmek için gereken araştırmayı yapın.
- Hesaba özel bir mesajlaşma stratejisi geliştirin.
- Doğru kişileri bulun.
- Yüksek dokunuşlu / yüksek teknolojiden yararlanan birpazarlama planı tasarlayın.
- Hedef hesaplar için özelleştirilmiş içerik oluşturun.
- Hesap penetrasyonunuzu doğru bir şekilde ölçecek KPI’ları (Key performance İndicators /Anahtar Performans Göstergesi) izleyin.